Oranjestad de hoofdstad van Aruba

Bekijk aanbiedingen van o.a.

Bezoek de hoofdstad van Aruba

Vermaak jezelf in de spraakmakende hoofdstad van Aruba: Oranjestad. Dit is het culturele centrum van de stad vol met prachtige architectuur en activiteiten. De gebouwen in het centrum van de hoofdstad stammen uit de 18e eeuw. De koloniale panden zijn voorzien van prachtige kleurtjes, waardoor de stad meteen sfeervol aanvoelt. De stad is één van de meest hippe steden uit de Caraïben en absoluut een bezoekje waard als je naar Aruba komt. Maar wat kan je allemaal in deze hippe stad doen?

Oranjestad de hoofdstad van Aruba
Oranjestad de hoofdstad van Aruba

Winkelen in Aruba

Oranjestad is een relatief rustige hoofdstad en het is er zelden echt druk. Je kan hierdoor prima op je gemak door de winkelstraten struinen op zoek naar een leuke outfit. Eén van de populairste en mooiste plekken van Oranjestad om te winkelen is de Royal Plaza Mall. Het winkelcentrum vormt een afwisseling tussen kledingwinkels en vrolijke eetgelegenheden. Het winkelcentrum heeft uiteraard een bontgekleurde gevel en is hierdoor niet te missen. Achter het winkelcentrum is ook nog een groot winkelgebied te vinden en het Renaissance Marketplace. De buitenzijde van de Marketplace bestaat uit gezellige restaurants en een ijssalon. Binnen zijn vooral winkels en souvenirs te vinden!

I Love Aruba is het meest gefotografeerde gebouw

Bijna iedere toerist die een bezoek heeft gebracht aan Oranjestad is op de foto gegaan met het I Love Aruba bord. Niet alleen toeristen gaan ermee op de foto, maar ook bruidsparen. Het bord staat voor het parlementsgebouw en valt absoluut op. Als je een mooi foto wil maken, dan kan je het beste aan het einde van de middag gaan.

Juweliers in Oranjestad

In Oranjestad kom je op ieder plekje van de stad juweliers tegen. De prijzen van de juwelen zijn relatief laag en vooral voor de Amerikaanse bezoekers. Amerikanen komen vaak met cruiseschepen naar de juweliers toe om hier te gaan shoppen. De prijzen die bij de juwelen staan zijn slechts een vraagprijs. Het is mogelijk om erover te onderhandelen en de prijs nog verder naar beneden te krijgen. Een handige tip: Je krijgt standaard een aantal procenten korting als je contant betaalt. Maak hier dus gebruik van als je gaat shoppen voor juwelen.

The Paddock: populair Nederlands eetcafé

In Oranjestad kan je helaas bijna nergens aan het water dineren. Een plekje waar je dit wel kan doen is de Paddock. Dit Nederlandse eetcafé ligt rechtstreeks aan het water en je kan er voor weinig geld lekker eten. Vooral de all you can eat avonden zijn een aanrader als je wil genieten van een mooi uitzicht!

Andere bezienswaardigheden