Duiken op Curaçao

Bekijk aanbiedingen van o.a.

De schitterende onderwaterwereld van Curacao

Voor duikliefhebbers is Curaçao het paradijs op aarde. Zelfs als je nog nooit gedoken hebt is het een aanrader om te gaan duiken. Beginnende duikers kunnen onder begeleiding van een professionele instructeur hun eerste stappen zetten in de onderwaterwereld. Als je direct het echte werk wilt meemaken, dan raden we je aan om voor Curaçao in je eigen land al je diploma te halen. De meeste beginnende duikers zijn juist verslaafd geworden aan deze speciale sport door in Curaçao de eerste meters te maken. Als beginner kan je dus eventueel meegaan met een instructeur!

Duiken op Curaçao
Duiken op Curaçao

Duiken in Curaçao zonder boottocht

Bij de meeste landen waar gedoken kan worden moet er eerst een lange boottocht gemaakt worden. De duiklocaties liggen vaak honderden meters van de kust verwijderd. Curaçao is één van de weinige landen waar liefhebbers rechtstreeks vanaf de kant kunnen duiken. Duikers kunnen vanaf de kant al de mooiste koraalriffen ontdekken en tropische vissen zien zwemmen. Vanaf het strand kan je gewoon rechtstreeks het water inlopen en prachtige plekjes ontdekken.

Tientallen prachtige plekken om te duiken

Curaçao zit vol met mooie gebieden om te gaan duiken. Een typische plek om lekker te gaan duiken is de Jan Thiel baai. Misschien heb je er weleens van gehoord in combinatie met de bekende hotels. Maar deze baai is ook prachtig om te gaan duiken. Een andere unieke locatie is Director’s Bay. In deze baai staat een oud haaien hekwerk. Het hekwerk wordt niet meer gebruikt en is vergaande glorie. In dit hekwerk zijn prachtige koralen gaan groeien die absoluut een lust voor het oog zijn!

Duiken met dolfijnen op Curaçao

Zwemmen met dolfijnen is vaak niet bepaalt natuurlijk te noemen. Je gaat meestal naar een soort zwembad waar je even een rondje mag zwemmen en weer mag gaan. Als je echt op zoek bent naar een natuurlijke ervaring, dan kan je gaan duiken met dolfijnen. Met een bootje ga je naar de natuurlijke leefomgeving van de dolfijnen. Een instructeur heeft de groep van te voren al bezocht zodat ze er zeker weten zijn. Duikers kunnen nu gaan spelen met wilde dolfijnen. De dolfijnen zijn dol op aandacht en je mag zelfs foto’s van ze maken tijdens het zwemmen. Ongeveer 20 a 30 minuten blijven de dolfijnen met de groep spelen en heb je de tijd om op natuurlijke wijze kennis met ze te maken. Je kan dit unieke tripje boeken bij één van de erkende duikscholen op Curaçao.

Andere bezienswaardigheden