De stranden van Curaçao

Bekijk aanbiedingen van o.a.

Overzicht met de beste stranden

Vakantie vieren op Curaçao is voor iedereen een droom die uit moet komen. Curaçao is een eiland dat tot de ABC eilanden behoort in de Caribbean. Alle drie de eilanden verschillen veel van elkaar maar ze hebben natuurlijk overeenkomsten zoals het prachtige weer, helder water en de prettige bevolking. De mensen die er wonen, doen er alles aan om het de toerist naar de zin te kunnen maken. Een dat lukt ook. Curaçao heeft een mengelmoes aan culturen en is daarom alleen al een bezoek waard. Wanneer de zon onder gaat en u heeft genoten van een bezoek aan het strand of aan het duiken bent geweest of misschien wel een rondrit over het eiland dan is er voldoende vertier om de avond goed door te kunnen komen. Zo kunt u genieten van de leuke restaurantjes en dergelijke.

De stranden van Curaçao
De stranden van Curaçao

Zandstranden

De stranden op curaçao zijn zoals bijna alles op het eiland, geweldig. Er is voor een ieder van ons wel een strand te vinden waar het goed toeven is. Het kan zijn dat u graag op een breed zandstrand ligt of juist in een klein gesloten inham ( boca ). Ze zijn er allemaal even mooi. De meeste kleine inhammen liggen aan de westkust van het eiland en de grote zandstanden aan de zuidkust. Het is wel raadzaam als u naar Curaçao gaat om stevige schoenen mee te nemen die tegen het water kunnen. Er zijn nogal wat kiezelstenen onderwater en dat toch wel op de meeste zandstranden in Curaçao. Ook voorkomt u op deze manier dat u op een steenvis kan trappen want dat is niet prettig. De steenvis is een vleesetende vis met giftige stekels op zijn rug. Hij ligt gecamoufleerd als een steen op de bodem. Het gif is zeer sterk en veroorzaakt een zeer hevige pijn als men erin trapt. Het kan er zelfs voor zorgen dat men in een shock geraakt of zelfs deels verlamd. Het kan zelfs zo hevig zijn dat het lichaamsdeel dat gestoken is afsterft en geamputeerd moet worden. Daarom vergeet zeker niet uw waterschoenen zodat u niets kan gebeuren. Er zijn veel prachtige zandstranden zoals;

  • Westpunt Beach. Het strand bestaat hoofdzakelijk uit grote en kleine kiezelstenen. Geen strand om er de hele dag te vertoeven.
  • Play Kiki. Dit is een zandstrand wat omgeven is door kalkstenen klippen. Het is een van de mooiste plaatsen om te gaan snorkelen.
  • Grote Knip. Hier kan men zwemmen en zonnebaden op een van de mooiste plaatsen van curaçao. Dicht bij het strand kan men goed snorkelen en zijn er regelmatig kleine gerechten, snacks en drinken te koop.

Zo zijn er nog veel mooie zandstranden waar het allemaal goed te vertoeven is. Enkele andere zandstranden die u kunt bezoeken zijn; Cas Abao, Boca Santa Cruz, Plaja Jeremi, Draaibooi beach en Pirate Bay Beach enzovoort.

Andere bezienswaardigheden