aquarium

Atlantis Adventures

Bekijk aanbiedingen van o.a.

De onderwaterrwereld van Curacao

Er staat een groepje mensen te wachten bij de pier tegenover het Hilton hotel. De warme ochtendzon verwarmt de mooie gekleurde huisjes langs de kade van het gezellige haventje van Willemstad op Curaçao. De mensen staan geduldig en vol spanning te wachten op de eerste afvaart van de Seaworld Explorer. Met deze semi submarine gaan ze een rondvaart maken beneden de Caribische zeespiegel. De verwachtingen zijn hooggespannen want er is veel moois te zien onder het wateroppervlak van Curaçao. Prachtige koraalriffen en exotische zeedieren en als je heel veel geluk hebt kom je misschien zelfs wel een groep dolfijnen tegen tijdens deze onderwater rondvaart.

Wanneer de mensen aan boord mogen klimmen ze één voor één via de smalle trap aan boord. Sommigen worden daarbij een handje geholpen door de vriendelijke kapitein Willie en zijn gids Remy die deze tour verzorgen. Er is aan boord van de Seaworld Explorer plaats voor 34 personen Als die eenmaal aan boord houdt gids Remy een korte introductie en is het tijd om uit te varen.

Atlantis Adventures

Onderwater

De mensen kijken hun ogen uit terwijl de boot de haven van Curaçao uit vaart. Niet wetende dat het mooiste van deze tocht nog moet komen. Na een tijdje varen komt de boot aan bij een muur van koraal en wordt het water opeens veel dieper. In het koraal zwemmen onnoemlijk veel vissen. Een aantal vissen hebben wel erg veel belangstelling voor de duikboot. Wanneer Remy zijn duikpak aan begint te trekken begrijpen de mensen aan boord waarom deze vissen zoveel belangstelling hebben voor hun boot. Wanneer Remy eenmaal het water inspringt met een grote hoeveelheid voer wordt het helemaal druk langs de ramen van de Seaworld Explorer. De meest exotische vissen zwemmen voorbij en met behulp van de kaarten die boven de ramen hangen lukt het een aantal passagiers om enkele vissoorten te herkennen.

De tijd vliegt voorbij en na een uur vaart de Seaworld explorer alweer de haven van Willemstad binnen. De mensen zijn voldaan van deze unieke ervaring en hebben iets om aan terug te denken.

Kom ook aan boord van de Seaworld explorer

Wanneer je op Curaçao bent mag je deze ervaring zeker niet missen. Aangezien de boot maar een beperkt aantal zitplaatsen heeft en maar een beperkt aantal malen per dag uit vaart is het dus verstandig om vooraf te reserveren. Voor meer informatie bezoek: Curaçao-atlantisadventures.com

Andere bezienswaardigheden