Vier carnaval op Curaçao

Bekijk aanbiedingen van o.a.

Één van de meest geliefde evenementen op Curacao: Carnaval!

Ben je klaar om een echt tropisch feest mee te maken? Bezoek tijdens carnaval Curaçao en geniet van de prachtige parades en feesten. Het complete eiland is in feeststemming zodra het weer carnaval is. De altijd gastvrije inwoners nodigen toeristen graag uit om mee te komen feesten. Tienduizenden toeristen komen jaarlijks naar het eiland toe om het feest uitbundig mee te vieren. Verschillende nationaliteiten dansen tijdens dit feest gezellig mee op de Tumba. Het is een ervaring die je als toerist nooit meer zal vergeten en wie weet kom je volgend jaar weer terug om te feesten?

Gran Marcha: de grootste parade van Curaçao.

Het is ontzettend leuk om je vakantie op Curaçao te boeken rond de Gran Marcha. Tijdens deze optocht wordt er pas echt groots uitgepakt door de eilandbewoners. Grote praalwagens komen voorbij rijden en de bekende eilandmuziek (Tumba) wordt gespeeld. In de optochten lopen dansende groepen mee gehuld in prachtige feestkleding. Voor dit uitbundige feest gaan vaak maanden aan voorbereiding vooraf. Het is ieder jaar weer een bijzondere bezienswaardigheid op het eiland. De Gran Marcha wordt georganiseerd op de laatste zondag voor Aswoensdag.

Extra lange Carnavalsperiode

In Nederland vieren we Carnaval lang niet zo uitbundig als op Curaçao. De festiviteiten duren bij elkaar vaak wel 2 maanden lang. Uiteraard vinden alle festiviteiten plaats voor de vastenperiode. Het hoogtepunt van het feest is natuurlijk de laatste week voor Aswoensdag. De grote parade wordt dan gehouden en er wordt afgesloten met een Farewell parade op de dinsdag voor Aswoensdag. Als je het grote feest graag mee wil vieren, dan is het slim om de laatste week voor de vaste periode mee te pakken.

Tumba festivals tijdens Carnaval

Tijdens de week van Carnaval worden er op verschillende plaatsen Tumba festivals gehouden. Tumba is de traditionele carnaval muziek van Curaçao. Tijdens het festival mag iedereen zijn eigen versie van de Tumba laten horen. Het mooiste Tumba lied is de winnaar en de speler wordt gekroond tot Tumba koning of koningin. Het is een eeuwenoude traditie die voor toeristen leuk is om te zien tijdens een bezoek aan Curaçao.

Verbranding van de Rei Momo

Het grote Carnavalsfeest in Curaçao wordt traditioneel afgesloten met het verbranden van de Rei Momo. Deze pop is gevuld met stro en moet zonde, ongeluk en onvruchtbaarheid voorstellen. Door de pop te verbranden worden deze zonde tegen gegaan. Vaak gaat deze verbranding gepaard met een grote vuurwerkshow voor alle toeschouwers.

Andere bezienswaardigheden