Zoo Parke Tropikal Curaçao

Bekijk aanbiedingen van o.a.

Exotische dieren en mooie botanische tuin in Curacao

Het Zoo Parke Tropikal Curaçao is gelegen binnen de grenzen van Willemstad. Het complex wat vroeger de plantage Cas Córà was, omvat een kleine dierentuin, een kinderboerderij en een tropische tuin. De zoo verkeerde een lange tijd in een slechte staat, maar een masterplan laat het stapsgewijs weer tot een echte toeristische attractie verworden, waarvan in 2015 de eerste contouren al duidelijk zichtbaar moeten zijn. Voordat het volledig gereed is zijn we echter wel 10 jaar verder. Het is echter ook nu een prima plaats voor een gezellig dagje uit voor de gehele familie.

Zoo Parke Tropikal Curaçao
Zoo Parke Tropikal Curaçao

De Dierentuin

De dierentuin is niet heel groot van opzet, zeker niet als je onze eigen dierentuinen als referentiekader neemt. In onze ogen zijn de dierenverblijven vrij klein. De nadruk ligt vooral op vogels en apen. Maar ook flamingo’s, schildpadden, alligators en diverse eenden en reptielen zijn zichtbaar in het tropische park. Dit park en de naastgelegen tropische tuin geven een goed beeld van de gevarieerde fauna van het eiland Curaçao, maar dan mooi en overzichtelijk bij elkaar gegroepeerd.

Publieksinformatie

De dierentuin is geopend van 09.00 tot 18.00 en is op maandag gesloten. Op zaterdag kunnen de kinderen bij de kinderboerderij een pony ritje maken. Dagelijks kunnen ze daar ook de konijnen, ezels, varkens, geiten en schapen helpen te voederen. Ook zijn er twee speeltuinen voor kinderen van alle leeftijden. Er is een kleine cafetaria waar enkele snacks en drinken gekocht kunnen worden. De toegang was altijd gratis, het Zoo Parke Tropikal Curaçao draait op subsidie en giften, maar het is niet zeker of dit na de renovatie ook zo zal blijven.

Andere bezienswaardigheden