hato grotten

Hato Caves Curaçao

Bekijk aanbiedingen van o.a.

Bezoek de eeuwenoude grotten van Curacao

Als je nog nooit op Curaçao bent geweest dan zal je waarschijnlijk niet weten dat het eiland ook grotten heeft. De bekendste hiervan is wel Hato Caves die je vindt in het noorden van het eiland, niet ver vanaf het vliegveld. Deze grotten zijn geschat ouder dan 200.000 jaar. In de groten vind je onder anderen stalagmieten en stalactieten met bijzondere namen als de piratenhoofd en de zeeschildpad. In totaal beslaan de grotten bijna 4900 vierkante meter.

Hato Caves Curaçao

De geschiedenis van de grotten

1500 jaar geleden werden de grotten al bewoond door de inheemse Ararwak indianen. Van hun hand zijn er enkele rotstekeningen te vinden. De grot werd later een toevluchtsoord voor gevluchte slaven gedurende de eerste periode van de slavernij. De gevluchte slaven verbleven hier soms wel enkele maanden.

Bezichtingen van Hato Caves

De grotten zijn sinds 1991 voor het publiek toegankelijk. Dagelijks kan er tussen 09.00 en 16.00 onder begeleiding van een gids de grot worden bezocht. Bezoekers gaan lopend door de grotten, waarbij de gidsen de geschiedenis en de mythen zullen vertellen. De tour zal ongeveer 45 minuten in beslag nemen. De entree is omgerekend ongeveer 5 euro voor kinderen van 4 tot 11 jaar en 7 euro voor volwassenen. Hierna kan men nog een wandeling maken in het omliggende park waar men veel leguanen zal aantreffen.

Andere bezienswaardigheden