Willemstad

Bekijk aanbiedingen van o.a.

Bezoek de beroemde hoofdstad van Curacao

De hoofdstad van het prachtige eiland Curaçao is natuurlijk Willemstad. Deze vrolijke en vooral kleurrijke stad trekt steeds vaker toeristen uit Nederland aan. Een vakantie naar dit eiland is absoluut niet compleet zonder minimaal één dag in de stad door te brengen. Combineer de stad met de exotische stranden en je hebt al snel een top vakantie te pakken. Maar waarom zou je een bezoekje brengen aan het paradijs van de Caraïben?

Willemstad
Willemstad

Willemstad is een stad vol met historie.

Liefhebbers van architectuur en historie kunnen hun hart ophalen in het centrum van de stad. Eén van de oudste wijken in de stad is de Punda. In deze wijk staan prachtige statige gebouwen uit de 17e eeuw. Aan de Handelskade zijn de gebouwen gepleisterd en voorzien van verschillende vrolijke kleuren. Aan de overkant ligt Otrabanda in deze wijk lagen vooral vervallen gebouwen uit de 18e eeuw. De laatste jaren zijn ze opgeknapt tot moderne woonhuizen met de originele uitstraling aan de buitenzijde. Beide wijken zijn zo speciaal dat ze op de Werelderfgoedlijst staan van UNESCO.

De bekendste brug van Curaçao: De Pondjesbrug

Sla een reisgids open en je leest direct over de Pondjesburg. Dit is misschien wel één van de bekendste bruggen van Curaçao. Deze unieke brug drijft op een aantal kleine bootjes. Door deze constructie deint de brug heen en weer, zodra je eroverheen loopt. Dit is natuurlijk een unieke ervaring, maar je kan vanaf de brug ook nog eens de mooiste foto’s maken van de Handelskade. Is de brug open? Dan kan je gratis het pondje nemen naar de overkant wat ook een hele belevenis is.

Fascinerende musea in Willemstad

Wandelen door Willemstad is natuurlijk al een hele belevenis, maar ook de musea zijn een bezoekje waard. Helaas heeft Curaçao een zwarte bladzijde in de geschiedenis en dit is de slavernij. Kura Hulanda laat zien hoe het er tijdens de slavernij aan toe ging in Willemstad. Ben je dol op munten of ben je misschien zelf een verzamelaar? Het muntenmuseum heeft een indrukwekkende collectie met munten en bankbiljetten.

Leuke vakantie tip met de kinderen

Ben je van plan om met de kinderen naar Curaçao te gaan? Bezoek dan het Curaçao Sea Aquarium. Met recht één van de leukste attracties van het eiland. Een groot aanbod met verschillende onderwaterdieren zijn hier te bewonderen. Uiteraard is er ook een dolfijnenshow en is het mogelijk om na afloop met een dolfijn op de foto te gaan. Je hoeft hier niet extra voor te betalen en dit maakt een bezoekje natuurlijk extra leuk!

Andere bezienswaardigheden