De beste stranden van Bonaire

Bekijk aanbiedingen van o.a.

Idyllische stranden op Bonaire

Bonaire is een zeer populaire vakantiebestemming en dat is uiteraard niet voor niets. Het is namelijk een prachtig eiland waar liefhebbers van zon, zee en strand volledig aan hun trekken zullen komen. Dat is echter lang niet alles. Het eiland heeft namelijk prachtige natuur te bieden. Je zult je ogen uitkijken in de fantastische onderwaterwereld, maar ook het binnenland van het eiland heeft van alles te bieden. In dit artikel bespreken we de stranden van Bonaire. Bij een zonvakantie is het namelijk van groot belang hoe de stranden zijn!

De beste stranden van Bonaire
De beste stranden van Bonaire

Witte stranden

Bonaire is een tropisch eiland en daar horen uiteraard prachtige stranden bij. De stranden maken je stoutste verwachtingen waar. Ze zijn langgerekt en er is veel ruimte. Bovendien zijn ze prachtig wit, zoals een strand op een tropisch eiland er natuurlijk uit hoort te zien. De stranden op Bonaire zijn zelfs zo bijzonder mooi en vol met natuur, dat ze tot de bezienswaardigheden van het eiland gerekend mogen worden.

Zeer divers

Hoewel Bonaire helemaal niet zo’n groot eiland is, zijn er tal van stranden beschikbaar. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er slechts een enkel strand is en dat deze vol ligt met toeristen. Er is namelijk ruimte zat op de verschillende stranden. Overigens kun je ook duidelijk onderscheid maken tussen deze stranden. sommige stranden zijn bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen doordat de bodem in de zee erg langzaam afloopt. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook stranden met erg hoge golven die eigenlijk bedoeld zijn om te surfen. Het kan hier gevaarlijk zijn om te zwemmen. Gelukkig staat dit per strand duidelijk aangegeven, zodat je niet op een strand gaat zwemmen, waar dit eigenlijk te gevaarlijk is.

Mooiste strand

Als aanrader willen we je de stranden van Playa Fuchi meegeven, gelegen in het westen van Bonaire. Je vindt hier bijzonder natuur waaronder prachtige hagedissen. Ook kun je hier prachtig snorkelen en de meest bijzondere koraalriffen bekijken. Het allermooiste strand op het eiland is volgens ons echter Playa Frans. Dit is wat moeilijker bereikbaar dan andere stranden doordat dicht bij het Slagbaai Nationaal Park ligt. Het is er echter vrijwel nooit druk en je kunt er genieten van een het heerlijke weer met een verkoelend briesje!

Andere bezienswaardigheden