Onvergetelijke grottentocht op Bonaire

Bekijk aanbiedingen van o.a.

Ontdek de prachtige grotten van Bonaire

Ga je op vakantie naar Bonaire, bezoek dan zeker eens een van de vele grotten die aanwezig zijn op dit eiland. Dit zal je werkelijk een onvergetelijke ervaring opleveren, terwijl dit nog nauwelijks in reisgidsen wordt beschreven. Wandelen of zwemmen door deze grotten vergeet je je hele leven nooit meer!

Duizenden grotten

Bonaire bezit wel zo’n 2000 grotten, maar verreweg het grootste gedeelte hiervan mag en kan niet bezocht worden. De meeste van deze grotten zijn droog, maar er zijn er ook een aantal die geheel of gedeeltelijk onder water staan. Deze grotten met zoet water zijn essentieel als waterbron voor de wilde geiten op het eiland. De reden waarom je de meeste grotten niet kunt bezoeken is dat bijvoorbeeld de ingang geheel overwoekerd is, maar ook om de vele aanwezige vleermuizen en andere dieren niet te storen.

Gids

Een viertal grotten zijn wel te bezoeken, maar alleen onder de leiding van een hiervoor speciaal opgeleide gids. In een van deze grotten is het mogelijk om te zwemmen en te snorkelen. De meeste grotten zijn slechts toegankelijk door middel van een ladder. Je vindt in de grot allerlei dieren zoals vleermuizen, uilen, krabben en garnalen. Daarnaast zie je in deze grotten formaties van stalactieten, stalagmieten, verborgen kamers, druipzuiltjes en zelfs oude rotstekeningen van indianen.

Bezoek

Zo’n bezoek aan een van de grotten op Bonaire is werkelijk een bloedstollende en onvergetelijke belevenis. Meestal kom je de grot binnen met behulp van een ladder. Gekleed met antislipschoenen, handschoenen en kniebeschermers loop je stap voor stap achter de gids aan omlaag. Een waterdichte zaklamp wijst de weg. Hoe verder je daalt, hoe klammer en warmer het wordt. Je zult je blijven verbazen over wat je tijdens de tocht tegenkomt aan geheimen van moeder aarde. Er zijn zelfs grotten waarbij je hulp nodig hebt van klimtouwen, dus hoe spannend wil je het hebben.

Andere bezienswaardigheden