Duiken op Bonaire

Bekijk aanbiedingen van o.a.

De koraalriffen van Bonaire

Er zijn ontelbaar veel redenen te noemen waarom Bonaire de ideale bestemming is als je op zonvakantie wilt gaan. Het is op het eiland bijvoorbeeld vrijwel het gehele jaar heerlijk weer en je vindt er de meest bijzondere stranden. Daarnaast kent het eiland een zeer bijzondere flora en fauna, zodat natuurliefhebbers hier hun ogen uit zullen kijken. Een van de allerbelangrijkste trekpleisters van het eiland is echter de unieke onderwaterwereld waardoor het een paradijs is voor mensen die van snorkelen en duiken houden. In dit artikel vertellen we je alles over duiken in dit onderwaterparadijs.

Duiken op Bonaire
Duiken op Bonaire

Koraalrif Bonaire

Bonaire beschikt over een prachtige koraalrif. Hier leven enorm veel verschillende tropische vissen en je zult er nog veel meer bewoners van de zee tegenkomen. De koraalriffen zijn van erg hoge kwaliteit. Dit komt doordat Bonaire net buiten de orkaanzone valt. Het koraalrif rond Bonaire wordt daardoor niet verwoest door vele stormen, zoals bij veel andere tropische eilanden. Om je een idee te geven van de fantastische onderwaterwereld en de helderheid onder water: Op sommige plaatsen in Bonaire kun je maar liefst 90 meter ver kijken onder water!

Duiken op Bonaire

Bijna de helft van het toerisme op Bonaire, is daar vanwege de ideale duikomstandigheden. Dat betreft ervaren duikers, maar ook mensen die nog nooit gedoken hebben. Hierdoor is het duiken op Bonaire voor iedereen toegankelijk. Je kunt leren duiken bij de verschillende duikscholen en natuurlijk kun je ook materiaal huren op het eiland. Verder is het mogelijk om met een gids mee te gaan. Deze gids kan je vervolgens meenemen naar de mooiste plaatsen van het eiland zodat je alle bijzondere onderwaterplaatsen kunt bekijken. Je zult merken dat veel services en diensten op Bonaire ook gericht zijn op het duiken. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale duikstations. Hier kun je heengaan met je lege duikfles en deze ruilen voor een volle, waardoor je direct weer door kunt naar de volgende hotspot van het eiland.

Snorkelen

Vind je duiken iets te moeilijk of te eng? Dat is uiteraard geen probleem. Je kunt namelijk ook perfect snorkelen op Bonaire. Zoals eerder gezegd is er ruim zich onder water waardoor je de koraalriffen ook perfect vanaf de oppervlakte kunt bezichtigen. Of je nu gaat duiken of snorkelen: Bonaire is de ideale plaats om de uniek onderwaterwereld van het Caraïbisch gebied te verkennen.

Andere bezienswaardigheden