washington park

Washington Slagbaai Nationaal Park

Bekijk aanbiedingen van o.a.

Uniek nationaal park met zeldzame diersoorten

Bonaire is vooral een populaire vakantiebestemming vanwege de perfectie combinatie tussen zon, zee en strand. Daarnaast biedt het eiland een prachtige onderwaterwereld waardoor het een zeer populaire plaats is voor duikers en snorkellaars. Dat is echter lang niet alles wat eiland de toeristen te bieden heeft. Er is namelijk ook in het binnenland van Bonaire de meest bijzondere natuur te bezichtigen. Het eiland beschikt zelfs over een eigen nationaal park: Washington Slagbaai Nationaal Park Bonaire. In dit artikel vertellen we je alles over dit prachtige stukje natuur.

Washington Slagbaai Nationaal Park
Washington Slagbaai Nationaal Park

Unieke flora en fauna!

Het Washington Slagbaai Nationaal Park is misschien wel de meest bijzondere attractie van Bonaire. Het prachtige park is bijna 60 hectare  groot en bevat prachtige flora en fauna. Er zijn twee verschillende autoroutes in het park aangelegd, waardoor je een soort safari kunt maken. Tijdens deze toch zul je tal van bijzondere planten tegen komen maar ook een grote diversiteit aan dieren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan talloze verschillende vogels zoals een zeer zeldzame papegaaiensoort. Er komen echter ook veel verschillende hagedissen en zeeschildpadden voor. Ook lever er geiten, ezels en koeien in het gebied en natuurlijk nog vele ander kleine dieren. Het is zelfs mogelijk dat je er Flamingo’s tegenkomt! Overigens hoef je het park niet perse met de auto te bezoeken. Je kunt ook lopend of met de fiets kennismaken met deze wonderbaarlijke wereld van de natuur.

Praktische informatie

Het is natuurlijk handig om wat praktische informatie tot je te nemen over dit nationale park. Allereerst is het belangrijk dat je jezelf ten alle tijden aan de regels van het park houdt. Deze worden bij de ingang of in het boekje dat je krijgt duidelijk uitgelegd. Het park ligt in het noordwesten van het eiland. Het is het hele jaar door dagelijks geopend van 08:00 uur tot 17:00 uur. Er zijn verschillende mogelijkheden om het park in te komen. Wanneer je beschikt over een Scuba Diving Tag is toegang gratis. Als je een Nature Fee hebt betaal je vijftien dollar entreeprijs en wanneer je niet over een van beide beschikt bedraagt de toegangsprijs 25 dollar. Er is overigens een tweede ingang van het park, die direct naar het strand leidt. Deze gaat iedere eerste zondag van de maand open. Er is hier geen kassa, maar je dient wel over een toegangsbewijs te beschikken!

Andere bezienswaardigheden