la cay bonaire

Lac Bay Bonaire

Bekijk aanbiedingen van o.a.

Mooi strand mét mangrove bos

Ben je even helemaal klaar met alles? Heb je het gevoel dat je echt eens compleet moet bijtanken? Of heb je gewoon zin in een grandioze vakantie? Denk dan eens aan Bay Bonaire, een paradijsje op aarde. Hier vallen alle zorgen van je af en kun je compleet relaxen en tot jezelf komen. Je zou het iedereen aanraden om hier eens, of het liefst vaker, een vakantie door te brengen.

Lac Bay Bonaire
Lac Bay Bonaire

Gevarieerd

Uiteraard ga je naar Lac Bay om te genieten van het heerlijke strand, het fantastische klimaat en de azuurblauwe heldere zee. Er is echter meer te zien en te beleven op deze geweldige plek op aarde. Eigenlijk bestaat Lac Bay uit drie verschillende biotopen. Er is een gebied met open water. De bodem van dit water is bedekt met zeegras. Dit is van belang voor de daar aanwezige zeeschildpadden, karko’s en vele andere diersoorten. Verder heb je in Lac Bay een koraaldam die een scheiding vormt tussen de Caribische Zee en de lagune. Tenslotte is er dan nog het mangrovebos.

Mangrovebos

Dit mangrovebos vind je in het noordelijk deel van Lac Bay. Dit bos is echt een ideale plaats voor allerlei vegetatie en enorm veel diersoorten. Er is hier dan ook een grote diversiteit aan bomen, struiken, planten en dieren aanwezig. Heel bijzonder zijn de mangrovebomen. Deze bomen beschikken over ademwortels die boven het water uitsteken. Op deze manier komen de bomen toch aan hun broodnodige zuurstof. Tenslotte is het hier een waar eldorado voor ontelbare vogelsoorten. Zij vinden hier hun voedsel en bouwen hun nesten. Dit gebied is te verkennen door middel van een fluisterboot of een kajak. Wanneer je dit doet onder begeleiding van een deskundige gids kom je ontzettend veel te weten over deze bijzondere plaats.

Actief

Zijn jullie van plan om naar Bonaire af te reizen en houden jullie van actie? Ook dan is Lac Bay the place to be. Hier aan de zuidoostkant van Bonaire is de wind continu aanlandig. Na een paar dagen zonnen op het strand, kan het heerlijk zijn om ook zelf ook eens de golven te trotseren op een surfboard. Voeg je bij de vele felgekleurde surfers en bedwing wind en golven. Ben je nog niet helemaal zeker van je kunnen als surfer, neem dan een paar lessen bij een van de vele aanwezige surfscholen.

Andere bezienswaardigheden