Duiken op Aruba

Bekijk aanbiedingen van o.a.

Een must-see: De onderwaterwereld van Aruba

Aruba is een prachtig eiland om op vakantie te gaan. Wie heeft daar nog niet van gedroomd. Aruba is een van de ABC eilanden, Aruba, Bonaire en Curaçao. De eilanden liggen ten noorden van Venezuela in het Caribisch gebied. Het hele jaar door is de temperatuur rond de 28 graden Celcius zowel van lucht als van het water. Dat is een groot voordeel omdat u in ieder jaargetijde een reis hier naar toe kunt boeken omdat u altijd verzekerd bent van goed weer. Wat ook een heel groot voordeel is van de ABC eilanden is dat het buiten het orkaangebied ligt. Je hoeft je hierover dus geen zorgen te maken.

Duiken op Aruba
Duiken op Aruba

Duiken

Aruba staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden met veel uitgaansmogelijkheden en de geweldige plaatsen om te duiken. Het duiken is zo aantrekkelijk om de spectaculaire scheepswrakken die er liggen. Ook de koraalrifformaties domineren de onderwaterwereld van Aruba. Wat te denken van het scheepswrak van 120 meter het Antilla wrak. Het wrak is het grootste scheepswrak van het Caribisch gebied. De beste en meest interessantste duikplekken van Aruba liggen langs de west- en zuidkust. Deze gebieden zijn beschermd gebied. Deze duikplekken liggen op een korte afstand van de hotels op Palm Beach. Wanneer u aan het duiken bent en geniet van de geweldige natuur onder water kunt geelstaarten, barracuda’s, roggen, en mantra’s tegenkomen. Rondom Aruba bevindt zich een zandplateau. Dit zandplateau is ondiep. Om dus goed naar de koraalriffen te kunnen duiken is het verstandig een boot te gebruiken om op die manier bij de koraalriffen te kunnen komen. Met weinig stroming en met een diepte die varieert van 5 tot ongeveer 30 meter kunt u de mooie koraalriffen bereiken.

Duikscholen

Indien u graag wilt leren duiken dan is Aruba een ideale plaats. Met ongeveer 20 duikscholen is een keuze gemakkelijk te maken. Er zal er wel altijd een in de buurt zijn waar u verblijft. Omdat u zo maar niet zonder voorbereiding kunt gaan duiken is het zeer verstandig dit te doen onder begeleiding. Ga zeker in de leer bij een erkende duikschool. Duiken is prachtig en goed uitgevoerd fantastisch. Toch moeten bepaalde regels in acht worden genomen die u alleen maar op de juiste wijze leert bij een erkende duikschool. Het grootste duik- en watersportcentrum op Aruba is gevestigd in Palm Beach en op het Renaissance Eiland. De kwaliteit van de instructeurs is erg goed en ook het materiaal dat gebruikt wordt tijdens het duiken is van een uitstekende kwaliteit. Ook zijn ze goed uitgerust voor gehandicapte duikers. De kwaliteit komt ook tot uitdrukking in de prijs. Maar een goede veiligheid is zeker de prijs waard.

Andere bezienswaardigheden