Bezoek de Guadirikiri grotten op Aruba!

Bekijk aanbiedingen van o.a.

De meest geliefde grotten van Aruba

Wie aan Aruba denkt, zal in eerste instantie natuurlijk aan een prachtige vakantiebestemming vol met zon, zee en strand denken. Of wellicht aan de vele uitgaansgelegenheden die je op dit eiland zult vinden tijdens je vakantie. Er is echter nog veel meer op Aruba te vinden, waar veel mensen het bestaan niet eens van weten. Zo heeft Aruba een eigen nationaal park, het Arikok Nationaal Park. In dit Nationaal Park vind je verschillende kalksteengrotten, die je kunt bezoeken. Een welkome afwisseling voor het strand, prachtig om te bekijken en ook nog eens heerlijk koel!

Guadirikiri Grotten

Er zijn verschillende grotten terug te vinden op Aruba. De Guadirikiri grotten zijn hiervan misschien wel de meest beroemde. De beroemdste grot heeft twee verschillende kamers. In beide kamers komt het zonlicht naar binnen door gaten die in het dak zijn ontstaan in de loop der tijd. Natuurlijk is er in de grot zelf ook van alles te zien. Zo leven er honderden vleermuizen. Daarnaast zijn er ook tekeningen te bewonderen van de Indianen die hier vroeger gewoond hebben. De Guadirikiri grotten zijn terug te vinden in het Arikok Nationaal Park, vlak bij de zee.

Grotten zijn belangrijk!

Naast deze grot zijn er overigens ook nog andere grotten te bezichtigen op Aruba. Dit is niet alleen heel leerzaam en mooi; het is in de grotten vaak ook nog eens heerlijk koel. De verschillende grotten zijn erg belangrijk voor de flora en fauna op Aruba. Ze herbergen namelijk de vleermuizen die op hun beurt weer belangrijk zijn voor het verstuiven van vele verschillende plantensoorten. Het is zelfs zo dat enkele plantensoorten alleen door de vleermuizen bestuift kunnen worden, waardoor ze afhankelijk zijn van deze dieren. Een van die planten zijn de zuilcactussen die zeer belangrijk zijn voor het ecosysteem op Aruba. Ze vormen in de droge periode namelijk het hoofdvoedsel voor vele vogels, insecten en hagedissen!

Bezoek de Guadirikiri grotten!

Wil je tijdens jouw vakantie op Aruba ook de bijzondere Guadirikiri grotten bezoeken? Dat is natuurlijk mogelijk. Je dien daarvoor naar het Arikok Nationaal Park Aruba te gaan. Je kunt op eigen houtje alles verkennen of met een gids meegaan, die je vervolgens alles vertelt over deze bijzondere grotten.

Andere bezienswaardigheden