Renaissance Island Aruba

Bekijk aanbiedingen van o.a.

Exclusief privé eiland: alleen voor gasten van het Renaissance hotel

Een vakantie op Aruba zorgt bij vrijwel iedereen voor vele onvergetelijke ervaringen. Dit tropische eiland heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Je kunt hier niet alleen het hele jaar door genieten van heerlijk weer, mooie stranden en prachtig water; het is ook nog eens erg ‘Nederlands’. Bovendien zijn er tal van andere activiteiten die je op dit paradijselijk eiland kunt ondernemen. Een bezoek aan het privé eiland Renaissance Island bijvoorbeeld. Op dit unieke eiland vind je misschien wel de mooiste stranden van Aruba!

Renaissance Island Aruba
Renaissance Island Aruba

Exclusief

Renaissance Island is een uniek eiland dat ter hoogte van de internationale luchthaven op Aruba ligt. Helaas is het eiland niet voor iedereen toegankelijk. Het is namelijk exclusief bedoeld voor gasten van het Renaissance hotel, dat uit twee verschillende onderdelen bestaat: het Renaissance Marina Hotel en de Renaissance Ocean Suites. Wanneer je hier gast bent, heb je het geluk om gratis naar het eiland te kunnen. Er varen namelijk voor de gasten gratis bootjes van en naar dit prachtige eiland.

Tweede stranden

Renaissance Island is onbewoond en ziet er prachtig uit. Een gedeelte van het eiland bestaat uit Mangrove en natuurlijk zijn er ook stranden te vinden. Voor bezoekers zijn er twee verschillende stranden op het eiland: Iguana Beach en Flamingo Beach. Dat laatste strand heeft die naam overigens niet voor niets gekregen. Er lopen namelijk altijd enkele flamingo’s rond op het strand op zoek naar voedsel. Ze zijn gewend aan de mensen en lopen door de branding en over het strand. Dit strand is overigens enkel toegankelijk voor volwassenen. Op Iguana Beach zijn tevens verschillende eettentjes en cocktailbarretjes gevestigd. Je hoeft op dit prachtige eiland dus niet op een houtje te bijten.

Privé strand

Wanneer je dit prachtige eiland wilt bezoeken, zul je wel moeten verblijven in een van de accommodaties die we al eerder in dit artikel opsomden. Het eiland is namelijk enkel toegankelijk voor gasten van dit hotel. Grote voordeel is wel dat je dan de beschikking hebt over een privé strand waar enkel gasten van hetzelfde hotel als jij komen en al helemaal geen lokale bevolking. Het is dan ook het enige privé strand dat Aruba rijk is!

Andere bezienswaardigheden