De stranden van Aruba

Bekijk aanbiedingen van o.a.

van Palm Beach tot Eagle Beach: Welke stranden moét je bezoeken?

Aruba is een zeer populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Dat is natuurlijk met een reden. Dit fantastische eiland heeft alles in huis om je de ideale zonvakantie te bieden; het is er vrijwel altijd lekker weer, het zeer helder blauwe water is heerlijk verfrissend en natuurlijk beschikt het tropische eiland ook over prachtige parelwitte stranden. Het is het paradijs voor de echte strandliefhebbers. Je vindt op Aruba tal van verschillende stranden waarvan sommige tot de beste stranden ter wereld behoren. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de stranden op Aruba!

De stranden van Aruba
De stranden van Aruba

Veel verschillende stranden

Het eerste wat je moet weten, is dat er ontzettend veel verschillende stranden zijn op Aruba en dat er op de verschillende stranden ook verschillende regels gelden. Zo wordt topless zonnen in hotelgebieden niet getolereerd. Er zijn echter wel bekende topless-stranden zoals het Renaissance eiland en Eagle en Manchebo Beach. Doordat er zoveel verschillende stranden zijn, zul je ook de nodige diversiteit ontdekken in de stranden. Zo zijn er de echte toeristische stranden waar allerlei toeristische activiteiten georganiseerd worden. Daarnaast zijn er echter ook genoeg stranden waar het heerlijk rustig is en waar je meer dan genoeg ruimte hebt. Voor vrijwel alle stranden geldt dat ze rechtstreeks uit een film lijken te komen; prachtig wit poederzand op langgerekte stranden een heldere zee om in te zwemmen. Op veel stranden kun je overigens ook strandbedjes of parasols huren, al horen deze ook vaak bij een all-inclusive programma van een hotel.

De beste stranden

Het is vrij lastig om een strand als het beste strand van Aruba aan te wijzen. Het is namelijk net wat je belangrijk vindt aan een strand. Vind je helder water het belangrijkste of vind je het belangrijk dat er genoeg activiteiten georganiseerd worden? Er zijn zoveel verschillende stranden dat elk strand zijn voordeel heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld ook enkele stranden waar het water lange tijd ondiep blijft, waardoor het de ideale locatie is voor gezinnen met kinderen. Als we dan toch perse enkele stranden moeten noemen, behoort Palm Beach daar zeker bij. Dit toeristische strand wordt elke dag gezeefd en heeft vele cocktailbars. Ook Eagle Beach is erg populair dankzij de natuurlijke uitstraling en de zeeschildpadden die je hier tegenkomt. Ga je met kinderen naar Aruba? Dan is Baby Beach het ideale strand dankzij het ondiepe water en de prachtige omgeving.

Andere bezienswaardigheden