caribbean cruise

Ontdek de ABC Eilanden met een cruise

Dé ideale manier om de ABC eilanden te ontdekken!

Kun je niet kiezen tussen Aruba, Bonaire en Curaçao? Maak met Kras dan een cruise langs de ABC eilanden en je zult in stijl eilandhoppen. Zo staat Bonaire bekend om zijn adembenemende onderwaterwereld. De plek om de Caribische Zee in te duiken en koraalriffen, schildpadden en zeepaardjes te spotten. Op Curaçao strek je de benen in het Christoffelpark. En zodra het cruiseschip aanlegt in Aruba kun je zonnen op het poederwitte Eagle Beach.

Cruisen langs de ABC eilanden
Spreken de tropische temperaturen, adembenemende onderwaterwereld en kleurrijke architectuur van de ABC eilanden je aan, maar kun je niet kiezen tussen Aruba, Bonaire of Curaçao? Dan kun je tijdens een cruise van Kras in stijl eilandhoppen in het Caribisch gebied. Bezoek per luxe cruiseschip alledrie de eilanden om zo kennis te maken met alle hoogepunten van Aruba, Bonaire en Curaçao. De hoofdstad van het gebied is Willemstad op Curaçao. De plaatjes van pastelkleurige pakhuizen aan de Handelskade doen het goed op ansichtkaarten. Om de Koningin Emmabrug, oftewel de Pontjesbrug, niet te vergeten. Hier schiet je plaatjes die niet mogen ontbreken in het vakantiealbum.

De veelzijdige gezichten van Curaçao
Zodra het cruiseschip aanlegt in Willemstad kun je een van de parelwitte stranden opzoeken. Vooral Mambo Beach is vanwege de gezellige beachbarretjes een echte hotspot op Curaçao. De ideale plek om in het Nederlands een mojito te bestellen, je voeten in het zand te steken en te luieren onder de zon. Voor wat meer actie biedt het Christoffelpark in het noorden van Curaçao uitkomst. Dit Nationale Park ligt rondom de 377 meter hoge Christoffelberg en herbergt historische plantages, graslanden en zandpaden. De ideale plek om tijdens een wandeling herten te spotten, uit te kijken over de azuurblauwe Caribische Zee en de geschiedenis in te duiken bij Landhuis Zorgvlied.

Duiken op Bonaire
Dé plek om de onderwaterwereld van dichtbij te bekijken is Bonaire. Koralen die nog onaangetast zijn, de laagdrempeligheid van een kantduik en op sommige plaatsen een zicht van meer dan 90 meter maken van Bonaire een duikparadijs. Je kunt hier op elke plek langs de kust het kraakheldere water inlopen en de kleurrijke koralen van het Bonaire National Marine Park bewonderen. Zet eens koers naar 1000 steps in het noorden van Bonaire. Deze duiklocatie ligt bij een indrukwekkende klif en is voor duikers van alle niveaus een perfecte plek. En ook met een snorkel kun je hier schildpadden, papegaaivissen en zeepaardjes spotten. De uitrusting huur je bij een van de vele duikshops zodra het cruiseschip aanlegt in de hoofdstad Kralendijk.

Zonnen op ‘One Happy Island' Aruba
Ook op Aruba kun je allerlei watersporten beoefenen. Dankzij het altijd aanwezige briesje is Aruba het eiland waar zeilers en surfers hun hart kunnen ophalen. Maar dankzij de parelwitte stranden kun je op dit ‘One Happy Island' ook gewoon lekker zonnebaden. Tijdens een cruise langs de ABC Eilanden zal het schip op Aruba aanleggen in de hoofdstad Oranjestad. Vanuit hier sta je zo bij stranden als Eagle Beach, Druif Beach en Palm Beach. Het witte zand steekt hier prachtig af tegen de groene palmbomen en het turquoise gekleurde water van de Caribische Zee. De Divi Divi bomen, typisch voor Aruba, en de vele kitesurfers maken het kleurrijke vakantieplaatje compleet.