479,-
7 - 24 dagen
Vlucht
Caraïben

Zon zee en strand dat is het eerste waar je aan denkt als je aan een vliegreis Curacao denkt. En dat is helemaal terecht want door de tropische ligging is Curacao dan ook het ideale eiland voor een zon overgoten vakantie. Aangezien Curacao het hele jaar gemiddelde temperaturen heeft van rond de 30 tot 32 graden, is Curacao de ideale winterzon bestemming. In de maanden Oktober tot en met December is de kans door regen getroffen te worden wel iets groter dan in de rest van het jaar maar ook in deze maanden schijnt op Curacao volop de zon.

Wanneer je genoeg hebt van het strand heeft Curacao genoeg toeristische attracties waardoor een vliegreis Curacao een onvergetelijke ervaring wordt. Ook als actieve vakantiebestemming heeft Curacao voldoende te bieden.

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curacao. Hier zijn gezellige winkeltjes en restaurantjes te vinden. Door zijn mooie kleurrijke gebouwen is Willemstad zeker een onderdeel van Curacao die je niet mag missen tijdens jouw verblijf op Curacao.

Plantagehuizen en musea

Voor degene die van cultuur houden mag een bezoek aan de plantagehuizen van Curacao niet ontbreken. Verschillende van deze landhuizen zijn te bezichtigen en geven een blik op de koloniale geschiedenis van het eiland. Ook heeft Curacao verschillende musea die het verleden van het eiland vertellen. Bijvoorbeeld het maritiem museum van Curacao en het Kura Hulanda museum.

Struisvogel farm

De struisvogelfarm op Curacao is de grootste in zijn soort en is zeker een bezoekje waard. Hier kun je als toerist een rondleiding krijgen en ook kun je hier een prachtige safari maken en voor degene die durft is het ook mogelijk om een tour op een quad te maken die je langs de mooiste plekjes brengt in de omgeving van Santa Catherina.

Vervoer op het eiland

Het beste kun je op Curacao een auto huren of gebruik maken van de taxi’s. Er is op Curacao sprake van beperkt openbaar vervoer met de bus maar de kwaliteit en punctualiteit hiervan blijft ver achter bij wat wij gewend zijn in Nederland. Wanneer je van plan bent een auto op Curacao te huren kun je dit het beste regelen vanuit Nederland.