Geschiedenis en ligging

Het Riffort is een verdedigingswerk welke in 1828 tot 1829 eeuw is gebouwd door de Nederlanders. Gelegen aan de entree van de St. Anna Baai in Willemstad, had het tot doel om het eiland te verdedigen tegen piraten en andere ongenodigde gasten. Hier stonden op de 1,5 meter lange koraalmuren maar liefst 56 kanonnen om dit te bewerkstelligen. Het Riffort is een onderdeel van de werelderfgoedlijst van Unesco.

Winkelen in het Riffort

Het fort wordt sinds 2002 gebruikt als een toeristisch winkelcentrum. Ook de nabijgelegen pier waar de grote Cruise schepen aanmeren, hebben aan deze ontwikkeling bijgedragen. Veel winkels zitten dan ook in het zogenaamde hogere segment. De naam voor dit complex is Riffort Village die je eigenlijk moet samen zien met de later aangebouwde Renaissance Mall. In totaal zijn er meer dan 50 winkels en horecagelegenheden die voorzien zijn van een kleurrijke uitstraling.

Openingstijden en ontspanning.

De winkels zijn van maandag tot zaterdag geopend van 09.00 tot 19.00. Parkeren is gratis. Wil je na het winkelen even iets anders gaan doen, dan geeft het naast gelegen Renaissance Curaçao Resort & Casino de kans om je winkelgeld terug te verdienen.
Van dinsdag tot zaterdagavond is er veelal entertainment te vinden, vaak in de vorm van muziek en dans, terwijl er ook regelmatig losse evenementen worden georganiseerd. Dit alles maakt het Riffort Curaçao tot het grootste en meest gevarieerde winkelgebied van het gehele eiland.